Noutati in gama SAAB
15.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

La numai doua luni dupa lansare, aparitia noului SAAB 9-5 este semnificativ imbunatatita prin introducerea de trei noi motoare, dubland astfel gama motorizarilor disponibila in oferta.

Incepand cu modelele 2011, motorul de 190 CP, 2,0 litri dublu-turbodiesel face posibila prima combinatie cu mult apreciatul SAAB XWD, sistemul de tractiune integrala. Folosind doua turbine in trepte, acest nou motor combina performanta puternica cu un apetit extrem de redus si se alatura deja prezentului motor de 160 CP, turbodiesel.

Oferta pe benzina este extinsa prin adaugarea eficientului motor de 180 CP, 1,6 litri turbo, reintarind astfel strategia SAAB de “rightsizing” (corecta dimensionare) si aducand astfel un pret de pornire mai mic al gamei. Se adauga gamei inca un nou motor de 220 CP, 2,0 litri BioPower, capabil a rula cu benzina si/sau E85 (85% bioetanol, 15% benzina) in orice raport de mixare.

Oferta se completeaza cu adaugare optiunii Pilot Automat Adaptiv (Adaptive Cruise Control), a extinderii paletei de culori pentru exterior de la 7 la 11, iar pentru piata americana se mai adauga un indicator de prezenta in “unghiul mort” si pornirea motorului de la telecomanda.

In privinta modelului SAAB 9-3, emisiile de CO2 de doar 119g/km, constituie nou reper al clasei si insotesc acum ultimele modele ale gamei 9-3, intreaga gama beneficiind de o reducere de 10% a emisiilor. Acum, toate motoarele diesel din gama modelelor 2011 sunt dotate cu unitati dublu-turbo mai puternice, iar la SportSedan motorul 1.9TTiD de 180 CP are emisii de doar 119g/km si un consum redus exceptional in ciclu urban, de doar 4,5 l/100km. In termenii emisiilor de CO2 raportat la numarul de cai putere, aceasta combinatie reprezinta cea mai eficienta performanta a segmentului.

Distribuie acest articol!