Opel Astra, cea mai vanduta compacta in 5 usi
28.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Cu 314 de unitati livrate in luna august, Opel Astra este cel mai bine vandut model al clasei C, fiind totodata al doilea cel mai vandut model de import din Romania. Tot in luna august, cota de piata a Opel a atins un nou maxim lunar, de 9,2%, conform statisticilor privind inmatricularile. La nivel european, noul Opel Astra a inregistrat 200.000 de comenzi pana in acest moment, cu 20.000 mai multe decat targetul pentru intregul an.

Succesul Astra se datoreaza atat raportului calitate – pret, cat si dotarilor tehnice inovatoare si noului limbaj de design al Opel. Noua generatie Astra aduce in clasa autovehiculelor compacte multe echipamente de confort si de siguranta din segmentul superior. Sunt disponibile tehnologii de exceptie, cum ar fi sasiul mecatronic complet nou, cel mai avansat sistem de iluminare, o camera frontala care recunoaste semnele de circulatie (functionala doar in unele tari din sud-estul Europei) si tehnologia scaunelor cu cele mai bune caracteristici ergonomice.

Urmand traditia clasei compacte a marcii Opel, initiata in anul 1936 cu primul Kadett, modelul Astra s-a aflat in mod constant, zeci de ani, in primele trei locuri pe lista celor mai bine vandute autovehicule compacte in Europa. Astra se afla acum la a zecea generatie a clasei compacte Opel, dupa ce a inlocuit modelul Kadett in 1991, devenind cel mai bine vandut model Opel de pana atunci: 4,3 milioane de exemplare pana in 1998. In 2010, Opel sarbatoreste 111 ani de la productia primului automobil al marcii.

Salonul Auto de la Paris din octombrie 2010 va aduce o imagine relavata cu privire la viitorul modelului Astra. Varianta sports tourer va fi prezentata in premiera publicului si specialistilor, urmand ca modelul sa poata fi comandat in Romania la inceputul anului 2011. Totodata, salonul de la Paris prilejuieste pentru Opel ocazia de a arata cum poate apela la limbajul de design, acum deja consolidat, conferindu-i o interpretare foarte sportiva si emotionala. Conceptul Opel GTC Paris reprezinta modul in care Opel vede urmatorul pas logic catre o gama nou dezvoltata.

Distribuie acest articol!