BMW Group, lider in dezvoltarea durabila
06.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Pentru al saselea an la rand, BMW Group a fost declarat liderulul industriei auto in ceea ce priveste dezvoltarea durabila. Aceasta a fost concluzia la care a ajuns SAM Group si care a fost publicata in ultimul sondaj pentru Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). BMW Group este singura compania din industria de automobile care a fost prezenta in fiecare an in aceasta cercetare cu incepere din 1999 si a fost numita lider al industriei in fiecare din ultimii sase ani. La editia din acest an a studiului, BMW Group este singura companie din Germania care este lider de segment.

Faptul ca dezvoltarea durabila este o parte integranta a strategiei de companiei pe care o are BMW Group a fost apreciat in mod special de catre analistii SAM Group. Consiliul Director BMW Group a declarat acest principiu ca una dintre strategiile principale ale companiei inca din anul 2000. La BMW Group, caracterul sustenabil al companiei este sustinut cu fermitate de intregul lant de valori: de la dezvoltarea conceptelor de automobile ce economisesc combustibilul sau cele cu transmisii alternative si emisii zero, pana la procese ecologice de productie si practici ecologice de reciclare. De asemenea, BMW Group se angajeaza responsabil si fata de cei aproape 96.000 de angajati si se implica in proiecte sociale si in afara uzinelor.

Alaturi de Dow Jones Sustainability Index, BMW Group a primit recunoastere pentru eforturile in directia dezvoltarii durabile si din partea altor studii importante. Unul dintre acestea este Carbon Disclouser Project, un proiect independent dezvoltat in parteneriat cu Merrill Lynch. Aici BMW apare ca singura companie auto care este prezenta ca lider in segmentul Consumer Discretionary, in ultimii doi ani.

SAM Group analizeaza performantele economice, de mediu si sociale pentru aproximativ 2.500 de companii si selecteaza cele mai bune din fiecare domeniu pentru Dow Jones Sustainability Indexes. Sunt luate in considerare criteriul regenerabilitatii generale, precum si provocarile specifice fiecarui domeniu cum ar fi schimbarile de mediu. Dow Jones Sustainability Index a fost primul indice global de regenerabilitate ce a fost creat in 1999, iar de atunci a fost publicat in fiecare an de catre SAM Group, cu sediul la Zurich, in cooperare cu Dow Jones Indexes si STOXX Limited.

Distribuie acest articol!