BMW X4 - prima schita
17.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

BMW vrea sa repete succesul inregistrat cu X6, insa in alt plan: o versiune redusa ca dimensiuni, care ar urma sa se numeasca X4. Imaginea alaturata, care a aparut zilele acestea pe internet, este prezentata ca prima schita a viitorului SAV.

BMW X4 va fi dezvoltat folosind platforma X3. Va pastra liniile agresive de la X6, insa va fi un model mai mic, mai usor si, evident, mai abordabil ca pret. De asemenea, va avea un look mai sportiv decat X3 si ar urma sa aiba si o versiune M, animata de un propulsor in 6 cilindri twin-turbo de generatie noua.

Este imposibil de precizat in prezent cand isi va face aparitia noul X4, insa orizontul de asteptare ar trebui sa fie anul 2014. Daca toate aceste informatii se vor confirma, BMW va repeta reteta duo-ului de succes X5/X6 la o scara redusa, cu X3/X4. Daca e sa ne luam dupa ce scriu numele mari din presa auto de pe continent, proiectul are toate sansele sa fie materializat, iar un responsabil BMW a confirmat neoficial faptul ca X4 a primit deja unda verde. Pentru productia de serie sunt luate in calcul motoare in 4 si 5 cilindri si, bineinteles, tractiunea pe toate rotile. BMW X4 se va asambla la Spartanburg, Carolina de Sud, unde capacitatea de productie este in plina expansiune.

Competitia se anima intr-un segment premium care, practic, inca nu este format – cel al SUV-urilor coupe compacte. Viata grea, asadar, pentru abia lansatul Range Rover Evoque care ar putea avea, peste putin timp, doi concurenti redutabili: BMW X4 si Porsche Cajun!

Distribuie acest articol!