Ferrari 458 Italia, desemnat Performance Car of the Year 2010
12.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Prestigioasa revista britanica Auto Express, cea mai importanta publicatie de profil din Marea Britanie, a decernat premiul Performance Car of the Year 2010 modelului Ferrari 458 Italia, la capatul unei proceduri de evaluare care a punctat cele mai puternice masini din lume. Noul premiu completeaza seria celor castigate de 458 Italia de-a lungul celor 12 luni de la lansarea sa pe piata.

Conform redactorului sef al Auto Express, David Johns, "458 Italia este una dintre cele mai bune masini produse de Ferrari si s-a dovedit a fi castigatorul clar in comparatie cu alte supercar-uri". Masina a castigat nu doar prin cumulul de puncte, ci si fara drept de apel. David Johns detaliaza: "Cand am adunat rezultatele, masina era pe primul loc pe foile de punctaj ale tuturor membrilor juriului nostru!"

Acest premiu se adauga unor distinctii la fel de ravnite de orice masina supersport, primite in cele 12 luni de la lansarea modelului Ferrari 458 Italia la Salonul Auto de la Frankfurt 2009: Car of the Year din partea Top Gear si recentul Super Sportscar of the Year decernat in cadrul galei Best of the Best Awards, sustinute de revista Robb Report China. Robb Report este o revista internationala exclusivista, destinata doar celor mai bogati oameni din lume. Scopul ei este de a le prezenta acestora cele mai bune produse din lume, in urma unei analize atente si minutioase facute de experti, iar lansarea editiei chineze a prijeluit o comparatie intre 20 de masini de performanta, dintre care Ferrari 458 Italia a iesit castigatoare. In ultimele luni, Ferrari 458 Italia a fost supusa unor teste amanuntite de catre presa auto din intreaga lume, cu rezultate exceptionale in toate recenziile publicate de catre specialisti. Autocar a rezumat foarte concret calitatile acestui nou model: "458 Italia este noul standard in materie de supercar-uri sportive".

Desenat de Pininfarina, Ferrari 458 Italia este modelul care inlocuieste in gama Ferrari celebrul F430. Modelul este echipat cu un motor V8 de 4,5 litri care dezvolta 570 CP la 9.000 rot/min si o cutie de viteze cu dublu ambreiaj. Cu o greutate de doar 1.380 kg, 458 Italia are un raport putere/greutate exceptional, de 413 CP pe tona. Aceasta ii permite sa sprinteze de la 0 la 100 km/ora in mai putin de 3,4 secunde si sa atinga o viteza maxima de peste 325 km/ora.

Distribuie acest articol!