Geely CK1 nu a primit nicio stea la testele Latin NCAP
22.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Asa cum, in Europa, America de Nord sau Australia, exista organisme specializate in evaluarea sigurantei automoblelor in caz de impact, si America Latina are, de putin timp, propria organizatie. Latin NCAP a luat fiinta de curand, iar acum a sosit momentul publicarii primelor rezultate.

Printre primele automobile care au trecut prin crash testele Latin NCAP s-a numarat si Geely CK1 (foto) dotat cu un motor de 1,3 litri pe benzina, dar… fara airbag-uri! Rezultatele inregistrate sunt de-a dreptul dezastruoase: nicio stea pentru protectia pasagerilor! Ironia sortii: la inceputul acestui an, Geely Holding a cumparat compania suedeza Volvo, unul dintre cei mai bine cotati producatori de automobile, din punct de vedere al sigurantei oferite la bord…

Automobilele supuse primelor teste Latin NCAP au fost selectate pe criterii de popularitate pe piata latino-americana. Evident, cele mai slabe rezultate au fost inregistrate de cele fara airbag-uri. Pe langa tristul record negativ al lui Geely CK1, alte clasificari proaste (cate o stea) au mai primit FIAT Palio ELX 1.4, VW Gol Trend 1.6 si Peugeot 207, toate in versiuni fara airbag-uri. De remarcat ca primele doua au punctat, totusi, cu 3 stele atunci cand au fost dotate cu airbag-uri.

Distribuie acest articol!