Noul Audi Quattro ar putea fi produs in serie limitata
11.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

La scurt timp dupa ce spectaculosul concept aniversar Audi Quattro a fost dezvaluit la Salonul de la Paris, in presa auto internationala au aparut primele informatii referitoare la posibilitatea producerii in serie a acestui model. Daca diriguitorii Grupului Volkswagen vor da unda verde productiei, noul Quattro va fi produs intr-o editie limitata. Asamblarea ar putea fi realizata la celebra casa de design ItalDesign, achizitionata de curand de colosul german si care a mai produs automobile in serie mica.

Creat ca un model menit sa celebreze implinirea a trei decenii de la aparitia celebrului Audi Sport Quattro, in 1984, conceptul a fost creat pe platforma Audi A5. Motorizarea este asigurata de un agregat in cinci cilindri, de 2,5 litri, preluat de la Audi TT RS. Chiar daca nu au experienta productiei de automobile in serii limitate, de ordinul catorva sute, cei de la Audi sunt tentati sa o faca de aceasta data, conform revistei Autocar.

Versiunea de serie ar putea avea 350 CP si ar urma sa coste circa 100.000 de euro. Inainte de a lua decizia finala, cei de la Audi sunt interesati sa primeasca feedback pe aceasta tema. Primul a venit cu ocazia Salonului de la Paris, unde conceptul a atras atentia tuturor.

Distribuie acest articol!