Record pentru VW Passat BlueMotion: 2.457 km cu un singur plin
25.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Noul Volkswagen Passat BlueMotion condus de jurnalistul Gavin Conway, redactor la Sunday Times, a inregistrat un nou record Guinness World pentru distanta parcursa de un autoturism de serie cu un singur plin de combustibil.

La stabilirea recordului, masina Passat BlueMotion a parcurs o distanta de 1.531 mile, echivalentul de condus ca distanta de la Londra la Malaga, fara a fi nevoie sa realimenteze, sau in deplasare de la Los Angeles la New York, cu o singura oprire pentru realimentare combustibil.

Propulsat de un motor Volkswagen de 1.6 litri TDI common rail de 105 CP, Passat-ul BlueMotion utilizat pentru acest record a fost un model de productie standard. La fel ca modelele Polo si Golf BlueMotion, Passat are modificari aerodinamice de caroserie, functia Stop-Start, baterie cu regenerare, angrenaje revizuite, anvelope cu rezistenta scazuta la rulare. Rezultatul este o masina care este usor de condus, servisat si mentinut, fiind inca printre cele mai eficiente vehicule de pe drumurile de astazi.

Noul record a fost monitorizat de reprezentanti independenti, in numele organizatiei Guinness World Records. Cantitatea de combustibil utilizat a fost masurata cu exactitate la 77,25 litri, rezultand un consum de combustibil global de 90 mile/galon.

Distribuie acest articol!