Skoda Octavia Tour, a doua generatie
06.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Oarecum in umbra Salonului de la Paris, Skoda anunta, pe pagina oficiala de internet a companiei, lansarea celei de-a doua generatii Octavia Tour. Dupa cum se stie, Octavia Tour a aparut in gama cehilor atunci cand pe piata s-a lansat a doua generatie Octavia. Sub "prenumele" Tour s-a ascuns prima generatie Octavia, care a avut un succes atat de mare, incat s-a decis continuarea productiei in paralel cu noua generatie.

Productia Octaviei Tour a incetat de curand, dupa ce s-au asamblat 1,4 milioane de exemplare, astfel ca era de asteptat ca inlocuitorul vechiului model sa-si faca aparitia in aceasta perioada. A doua generatie Octavia Tour este, de fapt, Octavia 2 inainte de facelift si, probabil, cu dotari ceva mai saracacioase, astfel incat sa se apropie pe cat posibil, ca pret, de segmentul low cost.

A doua generatie Octavia Tour va avea trei motorizari Euro 5 cuplate la o transmisie manuala in 5 trepte si va fi disponibila atat in versiunea sedan, cat si combi. In statele UE, oferta de motorizare este compusa din propulsoare pe benzina de 1,4 si 1,6 litri, iar in spatiul ex-comunitar (pietele emergente), oferta va fi compusa din motorul de 1,6 litri pe benzina si un TDI common-rail de 2,0 litri.

Printre dotarile standard se regasesc airbag-uri frontale, ABS, servodirectie si inchidere centralizata. Skoda anunta ca noul model poate fi comandat deja la toti dealerii sai autorizati.

Distribuie acest articol!