Uwe Gemballa, gasit mort in Africa de Sud
04.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Disparitia lui Uwe Gemballa, in februarie anul acesta, pe cand se afla intr-o calatorie de afaceri in Africa de Sud, a alimentat speculatiile referitoare la evaziune fiscala sau marile probleme financiare pe care le-ar avea compania sa, una dintre cele mai renumite in materie de tuning auto. S-a spus despre tunerul german ca ar fi dator vandut si ca firma se afla in pragul falimentului, motiv pentru care a preferat sa i se piarda urma.

Numele sau a fost asociat cu cel al cehului Radovan Krejcir, implicat in crima organizata. Se pare ca cei doi faceau afaceri nu tocmai curate, iar Gemballa nu i-a inapoiat o datorie importanta lui Krecir. De altfel, la scurt timp dupa disparitia sa, Gemballa i-a telefonat sotiei cerandu-i sa-i trimita un million de dolari, bani care n-au fost expediati.

Conform editiei electronice a publicatiei germane stern.de, corpul neinsufletit al lui Gemballa a fost gasit in zona orasului Pretoria, invelit intr-o folie de plastic. Se pare ca tunerul german a fost executat in stil mafiot, prin impuscare in cap. In ceea ce priveste firma de tuning auto Gemballa, aceasta este pe cale sa se relanseze, sub conducerea lui Andreas Schwartz si avandu-l ca investitor pe Steffen Korbach. Prima creatie Gemballa sub noua conducere va fi dezvaluita in viitorul apropiat.

Distribuie acest articol!