Audi A7 Sportback s-a lansat in Romania
21.11.2010
        
Distribuie acest articol!   

Prin noul A7 Sportback, Audi paseste intr-o noua clasa. Acest elegant model de mari dimensiuni in cinci usi imbina caracterul pasional al unui coupe cu confortul si prestigiul unei limuzine si caracterul functional al unui avant. Acesta stabileste noi standarde in multe domenii datorita caroseriei usoare cu numeroase componente din aluminiu, puternicelor si extrem de eficientelor motoare V6,  sasiului sport si sistemelor multimedia avansate si a celor de asistenta.

Audi aduce designul la un alt nivel prin modelul A7 Sportback, ale carui linii inspira sportivitatea estetica cat si o superioritate in eleganta. Modelul coupe in cinci usi are o lungime de 4,97 metri, o latime de 1,91 metri, si o inaltime de doar 1,42 metri. Capota lunga, montantii C cu forme sport fluide si partea spate cu o inclinatie abrupta ofera dinamism. A7 Sportback este un Audi in forma maxima. Designul sugereaza estetica tehnologiei moderne prin fiecare detaliu: prin liniile clare si precise, cat si elegantele suprafete sportive. In partea din fata, farurile optionale cu LED-uri accentueaza expresivitatea distincta. Lampile de pozitie spate cu LED-uri se regasesc ca dotari standard.

Aerul sportiv al masinii se regaseste si in interior, unde Audi confirma din nou rolul de lider in domeniul designului auto. Elementul frapant este plansa de bord „wrap-around”, o linie orizontala care se prelungeste in jurul soferului si pasagerului fata. Noile materiale de calitate superioara, precum furnirul de lemn, sunt o incantare pentru simturi, iar sistemul optional de iluminare ambientala evidentiaza caracteristicile interiorului. Scaunele fata sunt prevazute cu ventilatie optionala si functie de masaj. O alta dotare optionala permite reglarea separata a suporturilor laterale si a spatarelor scaunelor.

Atmosfera rafinata se datoreaza partial si confortului excelent asigurat de reducerea nivelului de vibratii. Acesta a fost obtinut prin reglarea foarte fina a tuturor componentelor, amortizarii hidraulice sistematice prin intermediul lagarelor puntilor si sistemului de propulsie, precum si caroseriei extrem de rigide. Compus in primul rand din aluminiu si oteluri foarte rezistente, acesata este exceptional de usoara si foarte sigura. Hayonul lung se deschide pentru a dezvalui un compartiment pentru bagaje care se incarca foarte usor si ofera un nivel ridicat de functionalitate. Volumul standard de 535 litri creste pana la 1.390 litri atunci cand scaunele spate sunt rabatate.

A7 Sportback ofera un nou nivel de inteligenta tehnica cu ergonomie logica, intuitiva. Sistemul operational optimizat MMI este oferit ca dotare standard; printre dotarile optionale se numara noul head-up display, care proiecteaza cele mai importante informatii pe parbriz. Sistemul operational MMI cu comanda tactila combina un sistem de navigatie cu hard drive si confortul revolutionar al unui touchpad. Soferul poate utiliza touchpad-ul pentru comandarea confortabila si intuitiva a mai multor functii, precum scrierea literelor adresei de destinatie sau a cifrelor ce compun un numar de telefon, cu degetul.

Serviciile online furnizate in colaborare cu Google permite conectarea la internet prin intermediul telefonului auto online Bluetooth. Un modul UMTS extrage imagini si informatii prin Google Earth, le afiseaza pe monitor si le integreaza in traseul calculat de sistemul de navigatie. Un hotspot WLAN permite realizarea contactului cu dispozitivele mobile de la bordul autovehiculului, de exemplu, un dispozitiv iPad. Gama de dispozitive hi-fi de calitate superioara include sistemul audio Bose si sistemul Advanced Sound System Bang & Olufsen, cu o putere de 1.300 w si 15 difuzoare.

Sistemul avansat de navigatie colaboreaza strans cu numeroasele sisteme optionale de asistenta si de siguranta pentru sofer, de la bordul modelului A7 Sportback. Acesta transmite informatiile privind traseul catre unitatile de comanda ale farurilor si catre transmisia automata si sistemul tempomat adaptiv cu functie Stop & Go, permitand acestor sisteme sa recunoasca scenarii posibile de situatii complexe. In multe cazuri, sistemul de siguranta Audi Pre-sense poate reduce gradul de severitate a accidentelor si consecintele acestora. Noul sistem activ de asistare pentru mentinerea benzii, Audi active lane assist, ajuta soferul sa mentina automobilul ferm pe  aceeasi banda de circulatie, iar noul sistem de asistare la parcare scuteste soferul de sarcina de a manevra directia, atunci cand efectueaza o parcare laterala.

Audi ofera pentru A7 Sportback patru motoare V6 puternice si rafinate: doua unitati pe benzina si doua unitati diesel. Acestea dezvolta puteri cuprinse intre 204 CP si 300 CP, iar eficienta lor stabileste noi standarde in clasa de autovehicule din care face parte. Noul motor 3.0 TDI, disponibil mai tarziu, dezvolta 204 CP si cuplat la transmisia multitronic consuma in medie doar 5,3 litri/100 km, avand un nivel revolutionar de emisii de CO2 de doar 139 g/km. Toate motoarele sunt echipate cu un sistem de recuperare a energiei, de management termic si cu un sistem start-stop. Audi ofera doua sisteme diferite de transmisie in functie de motor: comodul sistem multitronic transmite puterea motorului catre rotile din fata, iar transmisia sportiva S tronic cu sapte trepte catre toate cele patru roti. Sistemul de tractiune integrala permanenta quattro integreaza cea mai avansata tehnologie. Datorita diferentialului central cu coroana si sistemului de vectorizare a cuplului, acesta este deosebit de flexibil si dinamic. Diferentialul sport optional distribuie in mod activ puterea catre rotile din spate.

Fisiere atasate

Lista pret A7_24.08.2010

Distribuie acest articol!