Audi Q5 Hybrid - primele informatii
10.11.2010
        
Distribuie acest articol!   

Printre cele mai importante noutati care vor fi prezentate la editia din acest an a Salonului de la los Angeles, ce se va desfasura in a doua parte a lunii curente, se numara si versiunea hibrid a SUV-ului Audi Q5. In perspectiva acestei premiere, constructorul german a difuzat cateva scurte prezentari video, printre care si cea de mai jos.

Solutia folosita de Audi la trenul hibrid de pe acest model este de combinare a unui propulsor clasic, supraalimentat (TSI), in 4 cilindri, de 2,0 litri si 208 CP, cu un motor electric de 44 CP. Cuplul maxim combinat poate ajunge, in aceste conditii, pana la 354 Nm.

Noul Audi Q5 hibrid este capabil sa ruleze pana la 3 km, cu o viteza de 60 km/ora, folosind exclusiv motorul electric. Acesta are si functie “booster”, furnizand un surplus de putere – de pilda, in cazul depasirilor. Printre dotarile standard se regasesc sistemul Start&Stop si cel de recuperare a energiei la franare. Audi nu a furnizat deocamdata informatii referitoare la pret sau la data de la care va incepe comercializarea.

Distribuie acest articol!