Cadillac Aera a castigat concursul de design de la Los Angeles
22.11.2010
        
Distribuie acest articol!   

Conceptul Cadillac Aera a castigat cea de-a saptea editie a concursului de design din cadrul Salonului Auto de la Los Angeles 2010. Concursul a reunit concepte realizate de sapte constructori de automobile: Cadillac, Honda, Maybach, Mercedes, Nissan, Toyota si Volvo.

Cei de la GM Advanced Design s-a impus de cele mai multe ori pana acum in acest concurs, trofeul din acest an fiind al treilea. La actuala editie, designerii au avut ca tema realizarea unui automobil ultrausor si eficient, dar care sa asigure confort, siguranta si performante la cel mai inalt nivel posibil.

Cadillac Aera este un concept de touring coupe cu 2+2 locuri care imbina luxul cu atentia pentru fiecare detaliu. Propulsia este asigurata printr-un agregat eficient, denumit Pneumatic Drive System. Acesta foloseste aerul comprimat inmagazinat in celule flexibile amplasate la exterior, in genul celor de pe Mars Rover, vehiculul conceput de NASA. Autonomia este de 1.000 de mile.

Caroseria flexibila, din polimeri, contribuie la scaderea semnificativa a greutatii, dar si la aerodinamica automobilului. Toata constructia a fost dezvotata pe o structura semi-solida, pe cat de usoara, pe atat de rezistenta.

Distribuie acest articol!