Cadillac la scara redusa: Urban Luxury Concept
18.11.2010
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai luxos brand General Motors prezinta zilele acestea, la Salonul de la Los Angeles, un concept surprinzator prin prisma dimensiunilor. Cadillac ne-a obisnuit cu limuzinele de dimensiuni generoase, ceea ce nu este cazul de aceasta data: Urban Luxury Concept este, asa cum il recomanda numele, un automobil de mici dimensiuni, destinat in principal transportului in mediul urban.

Cadillac sustine ca citadina cu doua usi ofera spatiu suficient pentru patru persoane, fara compromisuri la capitolul confort. Urban Luxury Concept este, de fapt, raspunsul Cadillac la noile tendinte de pe piata, care au generat o avalansa de modele de mici dimensiuni, inclusiv in categoria premium. Prin urmare, concurentii sai sunt MINI, Smart Fortwo si Aston Martin Cygnet.

Propulsia este hibrida, cu un motor electric si unu traditional, in 3 cilindri, turbo, de 1,0 litru. Transmisia este robotizata, cu dublu ambreiaj. Consumul anuntat de General Motors este de 4,2 litri/100 km.

Aparitia acestui concept confirma preocuparea Cadillac de a avea, in viitorul nu prea indepartat, un model si in clasa mica. Dupa cum arata micul Urban Luxury Concept (doar 3,83 m lungime), versiunea de serie ar trebui sa aiba motorizare hibrid si o serie de solutii ingenioase pentru a oferi modularitate la interior.

Distribuie acest articol!