Cauciucurile de iarna, obligatorii abia peste un an
12.11.2010
        
Distribuie acest articol!   

Obligativitatea echiparii automobilelor cu anvelope de iarna, in perioada 1 noiembrie – 31 martie a fiecarui an, urmeaza sa fie legiferata printr-o Ordonanta, al carei proiect se va afla in curand pe masa guvernului. Insa, in urma unei intalniri pe care reprezentantii transportatorilor au avut-o saptamana aceasta, la Ministerul Transporturilor, cu ministrul Anca Boagiu (foto), s-a decis ca reglementarea sa intre in vigoare abia de la 1 noiembrie 2011.

In schimb, soferii vor fi amendati daca in aceasta iarna vor bloca drumurile nationale din cauza lipsei echiparii cu acest tip de anvelope. Amenzile vor fi intre 400 si 2.000 lei. De asemenea, daca automobilul este avariat intr-un astfel de accident, proprietarii nu vor mai fi despagubiti de asiguratori, daca masina nu a fost echipata corespunzator.

Proiectul de Ordonanta va fi refacut si ar putea fi adoptat in urmatoarele 30-40 de zile. De remarcat ca printre prevederile acestuia se numara acceptarea anvelopelor all seasons, iar amenzile nu se vor aplica la accidentele care au loc in orase sau municipii, cazuri in care vor functiona prevederile codului rutier aflat in vigoare.

Distribuie acest articol!