Chevrolet, dublu campion WTCC
23.11.2010
        
Distribuie acest articol!   

Chevrolet a castigat la finele saptamanii trecute, in Macao, titlul campionatului mondial de turisme la producatori, in timp ce Yvan Muller a fost declarat oficial campion WTCC la piloti. Acest dublu succes, primul inregistrat de Chevrolet si GM intr-un campionat mondial FIA, reprezinta o incheiere perfecta a campaniei exceptionale realizate de Cruze pe parcursul sezonului.

Campionatele au fost castigate spectaculos: Rob Huff si Yvan Muller au inregistrat o dubla victorie in cursa 1, dupa o performanta fara greseala de la start si pana la linia de sosire. In cursa 2, echipa Chevrolet au trecut printr-o lupta grea pentru a-l depasi pe Farfus, terminand pe locurile 3 si 4, ceea ce inseamna ca Chevrolet s-a clasat pe podium in 21 dintre cele 22 de curse ale anului. Din pacate, aceasta clasare nu i-a permis lui Huff sa ocupe pozitia a doua in campionat, el fiind la egalitate de puncte cu Tarquini, care a fost declarat vicecampion datorita numarului de victorii.

Alain Menu a avut un weekend mai dificil, insa el si-a demonstrat din nou spiritul de echipa si curajul exceptional, el trebuind sa faca fata unui eveniment nefericit, moartea tatalui sau. Pilotul elvetian a terminat cursa 1 pe locul al saptelea, dupa un contact cu peretele in primul tur.

In timp ce cantecul „We are the Champions!” se auzea in standul Chevrolet dupa cursa, printre felicitari, toasturi si cateva lacrimi, echipa RML se pregatea pentru o noapte lunga de sarbatori binemeritate. Dupa intoarcerea in Europa, echipa va reveni la munca, trebuind sa faca fata unei noi provocari: transformarea noului Cruze 1.6 turbo intr-un autovehicul la fel de competitiv pentru anul 2011.

Distribuie acest articol!