Noul Audi A6, dezvaluit pe internet
30.11.2010
        
Distribuie acest articol!   

In timp ce Audi tocmai a demarat campania teasing de dezvaluire a noii generatii A6, surpriza vine de pe internet, unde noua limzina executiva de dimensiuni medii a fost dezvaluita. Isprava apartine site-ului olandez Autoblog, care a publicat un set de fotografii cu noul A6.

Dupa cum se poate vedea in galeria foto de mai jos, imaginile fac parte din setul de fotografii oficiale cu noul model. Audi A6 nu surprinde prin aspect, pentru ca, asa cum era de asteptat, aduce foarte mult cu "surata" A7 Sportback. Evident, diferentele apar la jumatatea din spate, unde, fiind vorba de un sedan, noul A6 are o alta "rezolvare" a profilului. In schimb, vederea din spate pastreaza stilul introdus de Audi la cea mai noua generatie A4.

Similitudinile continua la interior, cu cateva exceptii, cum ar fi panourile usilor. Pentru moment nu se cunosc detaliile tehnice, insa este de asteptat ca noul Audi A6 sa beneficieze de propulsoare supraalimentate, inclusiv cele de 3,0 litri TFSI de 300 CP si V6 TDI. Ca de obicei, ulterior lansarii oficiale de anul viitor este asteptata si varianta "dopata" S si, cine stie, poate chiar RS.

Foto: Autoblog.nl

UPDATE 1 decembrie: La o zi dupa ce dezvaluirile celor de la Autoblog.nl au facut deja inconjurul lumii, Audi a publicat primele informatii si imagini oficiale ale noului A6.

Masoara 4,92 m lungime, 1,87 m latime si doar 1,46 m inaltime. Toate aceste dimensiuni, impreuna cu ampatamentul marit, ii confera un seducator echilibru al proportiilor si spatiu superior la interior, in comparatie cu vechea generatie.

Habitaclul este tipic pentru un automobil premium de categorie mare: materiale de foarte buna calitate, finisaje deosebite, rafinament si dotari de top, de la sistemul audio si pana la functia de masaj din scaune.

Oferta de motorizare este formata din 5 versiuni, in 4 cilindri si V6, care va fi completata in curand cu un hibrid. Cel mai economic motor este binecunoscutul TDI de 2,0 litri, in timp ce varful de lance este un TFSI de 3,0 litri si 300 CP, a carui viteza maxima este limitata la 250 km/ora. Cat despre viitorul hibrid, Audi anunta ca va fi capabil sa ruleze in mod electric cu viteze de pana la 100 km/ora.

Livrarile vor incepe in prima parte a anului viitor, iar pretul anuntat pentru Germania este de 38.500 euro.

Distribuie acest articol!