O noua motorizare 1,6 diesel pentru Mazda3
29.11.2010
        
Distribuie acest articol!   

Mazda adauga un nou propulsor gamei prin lansarea motorizarii 1,6l MZ-CD revizuita, compatibila Euro 5, care reconfirma preocuparea constructorului pentru mediul inconjurator, declarata prin strategia “Sustainable Zoom-Zoom”. Mazda3 CD116 este deja disponibila in Romania la un pret special de pornire de 16.590 euro (TVA inclus).

Noua versiune produce o putere maxima de 116 CP la o turatie mai scazuta si un cuplu de 270 Nm, beneficiind de o turbina cu geometrie variabila si un sistem nou de injectie. Pentru o placerea mai crescuta in timpul condusului, noul motor este cuplat la o cutie manuala cu 6 rapoarte, cea ce faciliteaza totodata si reducerea consumului de combustibil cu 2,2%, pana la 4,4 litri/100 km (combinat). Diminuarea consumului a fost posibila si prin intermediul noilor injectoare piezoelectrice care injecteaza motorina cu o presiune de pana la 1.600 bar.

Scaderea consumului a determinat si scaderea nivelului emisiilor de CO2 la 117 g/100km (ciclu combinat). Daca in cazul motorului anterior de 1,6l se folosea un aditiv pentru arderea particulelor acumulate in filtrul de particule (DPF) noua versiune opereaza fara aditiv, nemaifiind necesara completarea si scazand astfel considerabil costurile de intretinere.

In completarea noilor specificatii, versiunea de 116 CP a motorizarii de 1,6l prezinta un raport de compresie mai redus, ce se traduce printr-o temperatura de combustie mai mica, fiind de asemenea mai usoara cu 4 kg datorita reducerii numarului de componente ale sistemului de distributie. Alaturi de cutia de viteze, mai usoara la randul sau cu 3 kg decat cea cu 5 rapoarte pe care o inlocuieste, noul tren de rulare permite o reducere a masei totale a autovehiculului de 7 kg, resimtita de asemenea in consum si emisii.

Distribuie acest articol!