ZiL Concept, propunere pentru limuzina presedintelui Rusiei
04.11.2010
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce, in urma cu cateva zile, prezentam aici noua limuzina blindata a premierului israelian, acum schimbam registrul, dar ramanem pe taramul automobilelor destinate sefilor de stat. De aceasta data vom poposi la Moscova.

In mod traditional, masina oficiala a locatarului de la Kremlin este ZiL. Inca din anii 30, Zavod ijmeni Likhachev (sau, pe scurt, ZiL) s-a specializat in productia de limuzine destinate transportului membrilor regimului sovietic. In timp, marca si-a castigat o oarecare notorietate, fiind deseori considerata ca echivalentul rusesc al limuzinelor Buick sau Cadillac, desi diferentele au fost mereu mai mult decat evidente.

De curand, biroul de stil Slava Saakyan, infiintat de un fost designer de la ZiL, a lansat un concept prin care propune un nou model de limuzina pentru presedintele rus. Nu stim daca Dmitri Medvedev va beneficia de serviciile noii limuzine, insa dupa ce am vazut imaginile din galeria de mai jos, putem spune ca este un ZiL autentic. Chiar daca sunt imagini virtuale, masina pastreaza nealterat look-ul clasic rusesc si inspira robustete, confort si securitate.

Distribuie acest articol!