Claudiu David se pregateste pentru NASCAR
15.12.2010
        
Distribuie acest articol!   

Recent, Claudiu David a terminat cursurile pentru NASCAR, masina de pregatiri fiind un Chevrolet Impala. Pilotul roman are planuri mari care vizeaza continentul american si faimoasa competitie NASCAR. Aceasta este cea mai populara competitie de motorsport din SUA si pana acum niciun pilot roman nu si-a incercat aici sansele.

„Ma bucur ca am reusit sa fac inca un pas important in cariera mea. Am pilotat o masina de NASCAR, un Chevrolet Impala, pe celebrul circuit Darlington, supranumit Too Tough to Tame. Stilul de pilotaj a trebuit adaptat cerintelor unei competitii diferite de cea de raliu. Masinile sunt setate si pregatite special sa obtina performante maxime pe un circuit oval. Am facut echipa buna cu Chevrolet Impala, astfel incat am reusit sa obtin la sfarsitul cursului rezultate foarte bune”, a declarat Claudiu David. „Ma voi pregati in continuare pentru noua etapa din cariera mea, astfel incat sa obtin si in NASCAR cele mai bune rezultate”, a adaugat pilotul roman.

Scoala de pilotaj Buck Baker Racing este cea mai veche si cea mai cunoscuta scoala de pilotaj NASCAR din SUA. Buck Baker Racing School a antrenat piloti precum Jeff Gordon, de 4 ori campion si Tony Stewart, campion in 2002. Claudiu David intentioneaza ca incepand cu anul 2011 sa participe in cursele NASCAR.

Claudiu David este unul dintre cei mai cunoscuti piloti romani de raliuri, cu o experienta de peste 10 ani. A debutat in 2000 cand a si castigat prima cursa. A participat la etape din Campionatul Mondial de Raliuri, WRC (Argentina, Japonia, Marea Britanie), a luat startul in 65 de curse, a urcat de 37 de ori pe podium, si s-a trecut in cont 20 de victorii. A castigat Campionatul National in 2004 si 2005 la Grupa N2, iar in 2006 a fost vicecampion. A castigat numeroase competitii din Campionatul European de Raliuri si, in prima sa participare in FIA-GT, la Bucuresti, a iesit invingator.

Distribuie acest articol!