Doliu in lumea motorsportului: a murit Tom Walkinshaw
15.12.2010
        
Distribuie acest articol!   

Scotianul Tom Walkinshaw, cel care candva a condus echipele Jaguar, in cursele de anduranta, si Arrows, in Formula 1, a fost rapus, zilele trecute, de o boala necrutatoare. A debutat in lumea sportului cu motor ca pilot in diverse formule inferioare, curse de turisme si de anduranta.

In 1988 a renuntat la cariera de pilot si s-a dedicat managementului. Numele sau este legat de intrarea Jaguar in cursele de anduranta din anii 80, prin Tom Walkinshaw Racing (TWR). In doua randuri, in 1988 si 1990, Jaguar a triumfat cu el la timona.

Walkinshaw si-a facut intrarea in Formula 1 prin cei de la Benetton. A lucrat o perioada cu Ross Brawn, cu care s-a cunoscut la Jaguar, si a fost implicat in recrutarea lui Michael Schumacher, dupa ce germanul isi facuse debutul in F1 la Jordan.

In 1996 a cumparat echipa Arrows, unde l-a adus ca pilot pe campionul mondial en titre, Damon Hill. Aceasta mutare a fost, la momentul respectiv, o mare lovitura de imagine pentru Walkinshaw. Din pacate, echipa s-a desfiintat in 2002, din cauza dificultatilor fianciare.

In ultima parte a carierei, Tom Walkinshaw a activat in cursele V8 Supercars Australia, unde a aliniat la start masini Holden. A murit de cancer, la 64 de ani.

Distribuie acest articol!