Este Audi A1 prea scump?
27.12.2010
        
Distribuie acest articol!   

Mult asteptatul model mini de la Audi pare sa aiba parte de un debut nu tocmai in forta. Conceput sa rivalizeze cu celebrul MINI, noul Audi A1 si-a facut aparitia pe piata la sfarsitul verii. Dupa lansare, Audi anunta ca a vandut 20.000 de exemplare, pentru ca, mai apoi, sa precizeze ca va livra 30.000 de unitati pana la finele anului.

Cifrele nu sunt incurajatoare, avand in vedere ca tinta Audi este de 100.000 de unitati A1 vandute anual. Mai mult, rivalii din Grupul BMW au vandut 42.000 de unitati MINI doar in ultimele trei luni!

Desi se afla intr-o ascensiune fara precedent – 2010 este un nou an cu recorduri la vanzari – si exceleaza in privinta limuzinelor, se pare ca Audi are unele probleme la "grupa mica", in segmentul B. In Germania, unii dealeri s-au plans de pretul mezinei A1, pe care il considera mult prea mare. Si se pare ca au dreptate: cu aproape 16.000 de euro pret de plecare, Audi A1 este comparabil, din acest punct de vedere, cu modelul compact Volkswagen Golf.

Reactia celor de la Audi nu s-a lasat asteptata. Astfel, lansarea versiunii cu 5 usi, programata initial pentru 2012, a fost devansata cu un an. Si totusi, intrebarea persista: este Audi A1 un automobil prea scump? Cu siguranta, timpul ne va oferi un raspuns!

Distribuie acest articol!