Gemballa se intoarce, cu pachetul Tornado, pentru noul Porsche Cayenne
16.12.2010
        
Distribuie acest articol!   

Dupa o perioada relativ scurta, scursa de la violenta moarte a celebrului tuner Uwe Gemballa, firma acestuia revine in actualitate cu o noua creatie, prima de dupa disparitia fondatorului. Compania de tuning auto Gemballa incearca astfel sa se relanseze, sub conducerea lui Andreas Schwartz si avandu-l ca investitor pe Steffen Korbach.

Gemballa lanseaza un pachet complet de tuning pentru noul Porsche Cayenne, denumit Tornado. La caroserie, panourile din otel, precum si unele elemente din mase plastice au fost inlocuite cu cele din fibra de carbon. Astfel, greutatea totala a scazut cu 70 kg, fara ca securitatea pasagerilor sa fie afectata in vreun fel.

Vizual, cele mai importante modificari la exterior sunt prizele de aer imense, pasajele rotilor considerabil marite, luminile de zi verticale cu LED, evacuarea cu patru tevi si contrastul celor doua nuante in care este vopsita caroseria. Rotile au dimensiuni noi, extreme: 22 inch, 205/35 pe fata, respectiv 335/30 pe spate. Deocamdata nu au fost furnizate detalii despre modificarile din interior, care inca nu au fost definitivate.

Si in privinta motorizarii, Tornado va dispune de o versiune extrema, de 700 CP si 1.000 Nm. Detaliile tehnice complete si pretul urmeaza sa fie anuntate in viitorul apropiat. Productia va fi limitata la doar 30 de exemplare.

Distribuie acest articol!