Mercedes Clasa C - facelift 2011
23.12.2010
        
Distribuie acest articol!   

Versiunea revizuita a Clasei C de la Mercedes isi va face debutul oficial in ianuarie, la Salonul de la Detroit. Din punct de vedere estetic, evolutia la exterior este minora. Rivala lui Audi A4 si BMW Seria 3 are, in schimb, o noutate importanta sub capota: un V6 cu injectie directa pentru versiunea C350. Noul motor dezvolta 302 CP (fata de 272 CP, precedentul), in conditiile reducerii consumului de benzina in medie cu 5%.

Luminile cu tehnologie LED sunt peste tot: pe lunga banda orizontala de semnalizare, la luminile de zi din parasocuri si la spate. Plansa de bord a fost revizuita, cu noi insertii cromate si cu volan in stil CLS pentru versiunea de top, AvantGarde. Printre dotari, de remarcat sunt accesul la internet si multiplele sisteme de securitate – detectarea somnolentei, avertizare pentru unghiul mort sau la parasirea benzii, etc.

Cea mai economica versiune este C 220 CDI de 170 CP cu transmisie manuala in 6 trepte si sistem Stop&Start: consum mediu de 4,4 l/100 km. Cu exceptia versiunii C 300 CDI 4MATIC, toate variantele cu transmisie automata beneficiaza de noua varianta, imbunatatita, 7G-Tronic Plus. Comercializarea in Europa va debuta in primavara lui 2011.

Distribuie acest articol!