Noul Hyundai i40 - primele imagini
14.12.2010
        
Distribuie acest articol!   

Galeria foto de mai jos contine primul set de imagini oficiale cu viitorul Hyundai i40, programat sa-si faca aparitia pe piata europeana in cursul anului viitor. Sunt, de fapt, schite cu noul model, care va fi dezvaluit in primavara, la Salonul de la Geneva.

Limuzina de gama medie-superioara cu care Hyundai vrea sa concureze numele mari din acest segment, precum VW Passat, Ford Mondeo sau Renault Laguna, a fost dezvoltata pe platforma folosita pentru versiunea nord-americana Hyundai Sonata. Interesant este ca Hyundai introduce pe piata mai intai varianta break, sedanul urmand sa apara putin mai tarziu, pana la finele anului viitor.

Designul are la baza conceptul Genus, prezentat in 2006. Dezvoltarea a fost realizata de centrul de cercetare si dezvoltare Hyundai de la Russelsheim, Germania. Motorizarile vor fi aceleasi ca la Kia Optima, diesel si pe benzina. La momentul lansarii, oferta va fi formata din motorul de 2,0 litri cu injectie directa de 170 CP si doua versiuni ale agregatului turbodiesel de 1,7 litri, de 115 si 136 CP. Din 2012, gama va fi completata cu noi versiuni, mai puternice.

Distribuie acest articol!