Noul SEAT Leon va fi lansat in toamna lui 2011
19.12.2010
        
Distribuie acest articol!   

Leon, modelul compact din gama SEAT va ajunge in curand la un nou schimb de generatii. Noua generatie isi va face aparitia peste mai putin de un an, mai exact in septembrie 2011, cu ocazia Salonului de la Frankfurt.

Chiar daca in acest moment nu exista informatii oficiale in acest sens, este clar ca stilul noului Leon va fi inspirat intr-un fel sau altul de conceptul IBE, prezentat in doua versiuni, anul acesta, la Geneva si Paris. Nu este clar, insa, daca IBE va avea, in final, propria versiune de serie sau va ramane doar un exercitiu de stil menit sa prefigureze viitoarele modele SEAT, din punct de vedere stilistic.

SEAT Leon isi va pastra configuratia consacrata, hatchback (5 usi) cu tractiune pe puntea anterioara si va intra pe piata in 2012. La scurt timp dupa lansare este asteptata si versiunea Cupra. In privinta motorizarilor, linia consacrata de la Volkswagen, 1.4 si 2.0 TFSI, precum si 1.6 si 2.0 TDI, va fi disponibila si pe Leon. Transmisia standard va fi manuala, iar optional va fi disponibila cea cu dublu ambreiaj, DSG, emblematica deja pentru versiunile sportive ale Grupului Volkswagen.

Distribuie acest articol!