Aceasta este Cea mai frumoasa masina a anului 2010
28.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Aseara, la Paris, a fost anuntata Cea mai frumoasa masina a anului 2010. Evenimentul a avut loc, conform traditiei, in cadrul festivitatii de inaugurare a Festival Automobile International, o expozitie anuala organizata langa Domul Invalizilor si care a ajuns la cea de-a 26-a editie.

Automobilul castigator din acest an este Citroen DS4, al doilea model din gama exclusivista lansata de constructorul francez, cu ceva vreme in urma. Modelul compact de la Citroen s-a impus in fata altor trei automobile care au ajuns in finala: BMW Seria 5, Honda CR-Z si Renault Wind.

Anul acesta, titlul Cea mai frumoasa masina a anului a fost acordat in urma unui sondaj online la care au participat 60.000 de internauti din 62 de tari. Daca publicul a votat designul exterior, un juriu format din personalitati din lumea designului, sportului, culturii si media s-a pronuntat in privinta designului interior. In ambele cazuri, Citroen DS4 s-a clasat pe primul loc.

In cadrul evenimentului de la Paris, juriul a mai acordat o serie de mari premii. Iata cateva dintre acestea: Cel mai frumos concept car – Jaguar C-X75; Marele Premiu al Festivalului – Mercedes-Benz CLS; Marele Premiu pentru Design – Bertone; Marele Premiu pentru Arta – Art Car BMW M3 GT2 (Jeff Koons); Palme d’Or – echipa de Formula 1 Red Bull Racing (Sebastian Vettel, Adrian Newey, Dieter Mateschitz).

Anul trecut, un alt model al Grupului PSA Peugeot Citroen a castigat acest titlu: coupe-ul Peugeot RCZ.

Distribuie acest articol!