Americanii au desemnat Masina Anului 2011
10.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Momentul de debut al editiei din acest an a Salonului de la Detroit a coincis, conform traditiei, cu anuntarea castigatoarelor din concursul Masina anului pentru America de Nord. Sunt acordate doua trofee, pentru autoturisme si pentru asa-numitele truck-uri, in cadrul competitiei a carei denumire oficiala este North American Car and Truck of the Year.

Masina anului 2011 in America de Nord a fost desemnat Chevrolet Volt, un vehicul electric dezvoltat de General Motors, care aduna trofeu dupa trofeu. A mai castigat pana acum titluri precum Green Car of the Year si Car of the Year, acordat de Detroit Free Press. De remarcat si momentul de glorie al modelelor electrice, inca din momentul lansarii, avand in vedere ca titlul similar din Europa a fost castigat tot de un astfel de automobil – Nissan Leaf.

Titlul Truck of the Year pentru 2011 i-a revenit noului Ford Explorer, un model care face trecerea de la SUV-urile clasice americane la crossover-urile moderne, economice. Pentru Ford este al treilea succes consecutiv la aceasta categorie, dupa cel din 2010, cu Transit Connect, si din 2009, cu F-150.

In finala s-au mai aflat Hyundai Sonata si Nissan Leaf la autoturisme, respectiv Jeep Grand Cherokee si Dodge Durango la truck-uri.

Distribuie acest articol!