Audi A9 si Lamborghini Estoque, pe acelasi sasiu
11.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

In presa auto internationala apar noi informatii despre super-sedanul Audi A9. Dupa ultimele relatari, proiectul face pasi importanti, chiar daca nu a primit inca unda verde de la sefii Grupului Volkswagen. In prezent, cei de la Audi trebuie sa gaseasca solutii tehnice astfel incat platforma tehnica sa poate fi folosita, in aceeasi arhitectura, cu 4 usi, si pentru viitorul Lamborghini Estoque.

Se pare ca punctul de plecare va fi asa-numita arhitectura modulara folosita la A8 si A7. Audi A9 ar urma sa devina nava amiral a constructorului de la Ingolstadt. In privinta motorizarilor, se vorbeste despre V8 de 4,0 litri si W12 de 6,3 litri pe benzina, respectiv V8 si V6 diesel. Lamborghini are la dispozitie binecunoscutul V10 de la Gallardo.

Ideea acestui "grand coupe" cu 4 usi a fost scoasa la rampa pentru prima oara in 2008, cand Lamborghini a prezentat conceptul Estoque (foto), la Salonul de la Paris. Intre timp, acest segment al limuzinelor supersportive a inceput sa prinda substanta, prin aparitia unor modele precum Porsche Panamera sau Aston Martin Rapide.

Distribuie acest articol!