Dakar 2011, prima competitie a anului
01.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Prima intrecere de anvergura din 2011 este celebrul rally-raid Dakar, ajuns anul acesta la a 33-a editie. Cel mai dur si, in acelasi timp, cel mai cunoscut raid din lume se va desfasura si in acest an in America de Sud, intr-un decor al contrastelor.

Startul este programat pe 1 ianuarie, la Buenos Aires. Traseul masoara peste 9.500 km, dintre care 5.000 km in cadrul a 13 probe speciale, derulate in Argentina si Chile. Competitorii vor avea de parcurs, printre altele, si cel mai arid desert din lume, Atacama, inainte de a reveni in capitala Argentinei, pe 15 ianuarie.

Echpajele Volkswagen pleaca din postura de mari favorite si in acest an, avand la dispozitie noul Race Touareg 3 (foto), o evolutie a modelului de anul trecut. Principalii rivali ai lui Carlos Sainz, invingatorul de anul trecut, sunt chiar coechipierii sai de la Volkswagen, Nasser Al-Attiyah, Mark Miller si Giniel de Villiers. BMW va fi un alt competitor redutabil, prin Stephane Peterhansel (BMW X3CC) si Guerlain Chicherit (Mini All4 Racing). La moto este de asteptat un duel KTM, intre Cyril Despres si Marc Coma.

Romania va fi reprezentata la Dakar 2011 de Mani Gyenes si Marcel Butuza, de la Vectra Racing, pe motociclete KTM 690 Rally. Echipa de asisenta va fi formata din Liviu Butuza si Romeo Duicu, acesta din urma fiind singurul roman care a terminat Dakar-ul in configuratia din America de Sud.

Distribuie acest articol!