FIAT Freemont - Dodge Journey in varianta italiana
25.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Primul model care intra in gama FIAT, in baza aliantei cu grupul Chrysler, este crossoverul Freemont. La origine, este vorba de Dodge Journey, care in versiunea italiana are minimum de modificari, cel putin ca aspect exterior.

FIAT Freemont masoara 4,89 m lungime, 1,88 m latime si 1,72 m inaltime si ofera la interior loc pentru 7 persoane si un volum pentru bagaje de pana la 1.461 litri. La momentul lansarii, vor fi disponibile doua versiuni de echipare. Climatizarea automata cu 3 zone, tempomatul, computerul de bord si radioul cu ecran tactil vor fi in dotarea standard. In schimb, jantele din aliaj pe 17 inch, DVD-player-ul cu ecran tactil de 8,4 inch si luminile cu aprindere automata vor figura pe lista dotarilor pentru versiunea de top.

La inceput, FIAT Freemont va fi disponibil doar cu tractiune pe o punte si motor 2.0 Multijet de 140 sau 170 CP. Ulterior va fi disponibila si o varianta 4×4, cu motor 2.0 Multijet de 170 CP sau un V6 de 3,6 litri si 276 CP, de origine Chrysler, ambele cu transmisie automata.

Productia este asigurata de uzina de la Toluca, din Mexic, acolo unde se asambleaza si FIAT 500 pentru piata americana. Lansarea oficiala va avea loc la apropiatul Salon Auto de la Geneva, comercializarea urmand sa demareze in a doua parte a anului.

Distribuie acest articol!