Focus este primul Ford electric
10.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Ford Focus are acum si versiune EV, adica electrica, si completeaza oferta din acest segment, alaturi de de-acum binecunoscutele Chevrolet Volt si Nissan Leaf. Focus EV a fost dezvaluit zilele trecute si este prima piesa dintr-o gama de cinci modele "verzi" (electrice sau hibride) pe care Ford o va lansa pana in 2013.

Ford Focus in versiunea cu propulsie electrica va intra pe piata undeva spre finele acestui an. Pentru piata amercana, modelul va fi fabricat in uzina de la Wayne, Michigan. Constructorul american nu a stabilit inca unde va fabrica automobilele destinate pietei europene.

Focus EV foloseste sasiul si diferite elemente de la versiunea cu propulsie conventionala, iar la exterior cele doua variante au, in principiu, acelasi look. Sub capota dispune de un motor electric, alimentat de baterii litiu-ion. Ford nu a furnizat inca detalii despre pret, performante, putere si autonomie, insa a tinut sa precizeze ca performantele sunt comparabile cu cele al modelului Volt, de la rivala Chevrolet.

Reincarcarea bateriilor se face in 3-4 ore, iar clientii vor trebui sa achizitioneze o statie de 240V, pentru utilizarea la domiciliu. Constructorul a pus la punct si o interfata My Ford Touch, care ii va ajuta pe clienti sa gestioneze mai usor utilizarea si intretinerea automobilului, in special in privinta incarcarii bateriilor.

Distribuie acest articol!