Iata nou si revolutionarul Ferrari FF
21.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Mult asteptatul inlocuitor al lui 612 Scaglietti este un Ferrari cum nu s-a mai vazut: cu patru locuri, tractiune pe toate rotile si un profil insolit. Revolutionarul Ferrari FF – acronimul de la Ferrari Four – a fost dezvaluit astazi pe internet, insa isi va face debutul oficial in martie, la Salonul de la Geneva.

Noua nava amiral de la Ferrari este un supercar radical, desenat de Pininfarina, in stil de grand tourer. La exterior atrage atentia linia inedita a pavilionului, pentru ca silueta nu este de coupe, asa cum ne-am astepta de la un Ferrari, ci de shooting brake sau hatchback. Avantajul acestui profil se regaseste la spatiul oferit pasagerilor de pe locurile din spate, cat si la volumul pentru bagaje. Portbagajul ofera 450 litri cu 4 persoane la bord sau 800 litri cu bancheta spate rabatata. Prin urmare, este primul shooting brake de la Ferrari, de la legendarul 250 "Breadvan". De altfel, proportiile caroseriei amintesc oarecum de alura vechilor modele sportive. Masoara 4,907 m lugime, 1,953 m latime si 1,379 m inaltime.

Revolutionara este si tractiunea integrala 4RM, un patent Ferrari despre care deocamdata nu se cunosc detalii tehnice. Prima tractiune 4×4 de serie realizata la Maranello are doar jumatate din greutatea unui astfel de sistem si contribuie la distribuirea perfecta a greutatii pe cele doua punti – 47:53. Sistemul stop-start HELE, o alta tehnologie de ultima generatie, isi aduce contributia la economia de carburant si reducerea emisiilor poluante.

Motorul V12 de 6.262 cmc si 660 CP (683 Nm) cu injectie directa este amplasat in fata si asigura o acceleratie 0-100 km/ora in doar 3,7 secunde. Viteza maxima este de 335 km/ora, iar consumul mixt anuntat de constructor este de 15,4 litri/100 km. Transmisia este cu dublu ambreiaj, inspirata din tehnologia utilizata in Formula 1. Ferrari precizeaza ca performantele de top vor fi furnizate indiferent de teren si conditii, datorita unui sistem continuu si predictiv de distribuire inteligenta a cuplului la toate rotile. Masina cantareste 1.790 kg, astfel ca raportul greutate – putere este de 2,7 kg/CP.

Forza Rossa, importatorul oficial Ferrari in Romania, anunta intr-un comunicat oficial ca va avea alocate patru exemplare din productia Ferrari FF de anul acesta.

Distribuie acest articol!