Mazda lanseaza vehicule electrice in Japonia
26.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Mazda dezvolta independent un vehicul electric (VE) pe care il va oferi in sistem de inchiriere in Japonia, incepand cu 2012. Noul VE dezvoltat pe platforma Mazda2 va avea o autonomie de 200 de km si va fi disponibil prin inchiriere in principal pentru autoritatile guvernamentale si pentru clientii de flote.

Mazda continua sa dezvolte strategia Building Block, avand ca prioritate imbunatatirea tehnologiilor de baza prin crearea unor motoare si transmisii mai eficiente precum si reducerea greutatii vehiculelor. Avand la baza acest lucru, Mazda va introduce progresiv dispozitive electrice cum sunt franarea regenerativa si sistemele hibride. Rezultatele initiale ale strategiei – produse ce adopta tehnologiile noi si prietenoase cu mediul Mazda  SKYACTIV – vor fi lansate pe piata anul acesta. In paralel cu strategia Building Block, Mazda continua cercetarile si dezvoltarea VE destinate clientilor care se deplaseaza pe distante scurte. Prin intermediul programului VE, Mazda doreste sa acumuleze informatii cu privire la conditiile de folosire a VE si a tehnologiilor electrice auto.

Este de asteptat ca motorul cu ardere interna sa ramana principalul mijloc de propulsie auto si in viitorul apropiat. Mazda va continua sa imbunatateasca tehnologiile de baza orientate pe conceptul de ardere interna. In acelasi timp, va dezvolta in continuare tehnologii prietenoase cu mediul pentru a oferi clientilor placerea de conduce alaturi de performante remarcabile de mediu si de siguranta.

Distribuie acest articol!