Modele speciale VW Touareg, prezentate in Qatar
27.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Printre atractiile standului Volkswagen de la Qatar Auto Show se numara si doua versiuni speciale Touareg. Se intelege de la sine, ambele au fost pe gustul clientilor miliardari din zona Golfului, mari amatori de bombe pe roti, cat mai puternice si cat mai stralucitoare.

Prima versiune este derivata din modelul de curse Race Touareg 3, proaspat castigator la Dakar 2011. Vopsit in alb imaculat, precum vesmintele seicilor, si prezentat intr-un decor specific desertului, acolo unde bolidul se simte cel mai bine, Race Touareg este, totusi, un automobil conceput sa poata rula in conditii de trafic obisnuit.

Motorul furnizeaza 310 CP, ia rotile pe 18 inch, realizate de BBS, sunt – se putea altfel?! – placate cu aur. La interior, elementele specifice curselor au fost estompate, dar atmosfera nu este mult schimbata, gratie scaunelor Recaro si finisajelor din fibra de carbon si aluminiu. Desigur, este un showcar, insa nu ne-ar mira sa auzim pe viitor de o serie limitata, daca va exista cerere.

Volkswagen Touareg Gold Edition este o versiune mai "domestica", dar si mult mai luxoasa. Masina este placata fara zgarcenie cu aur de 24 carate, atat la interior, cat si pe exterior. Caroseria este vopsita in aceeasi nuanta Magic Morning ca si Race Touareg 3, iar interiorul este capitonat peste tot cu diverse modele de piele, inclusiv pe plafon. Si Touareg Gold Edition este tot un concept, dar spre deosebire de Race Touareg 3, are sanse mult mai mari sa intre in oferta VW pentru tarile arabe.

Distribuie acest articol!