Toyota ramane numarul unu mondial
25.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

In ciuda imensei probleme de imagine cu care s-a confruntat, cauzata de rechemarile masive in service pentru remedieri, Toyota a reusit sa incheie anul 2010 pe pozitia de lider mondial al industriei auto. Conform celor de la Bloomberg, vanzarile constructorului nipon au crescut anul trecut cu 8%, pana la 8,42 milioane de unitati, aici intrand brandurile Lexus, Hino si Daihatsu.

Principalul urmaritor al lui Toyota, concernul General Motors, a inregistrat in 2010 o crestere cu 12%, pana la 8,39 milioane de unitati. Altfel spus, Toyota s-a impus la mustata, reusind sa-si pastreze titlul de cel mai mare producator de automobile, din punct de vedere al volumului de vanzari. Gigantul japonez ocupa aceasta pozitie pentru al treilea an consecutiv.

Scaderile Toyota din SUA (-0,4%) si Europa (-16,3%) au fost contracarate de cresterea puternica din China, de 19%. Si GM a avut cresteri pe piata asiatica, de 29%. De remarcat, totusi, ca piata chineza a avut anul trecut o crestere de 30%!

Trio-ul celor mai mari constructori din lume este completat de Grupul Volkswagen, care anul trecut a vandut 7,14 milioane de unitati, in crestere cu 14% fata de 2009.

Pentru 2011, Toyota si-a propus sa vanda 8,6 millioane de unitati.

Distribuie acest articol!