Veloster, noul coupe de la Hyundai
13.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Noul coupe Hyundai Veloster a fost prezentat in premiera mondiala saptamana aceasta, la Salonul de la Detroit. Folosind ca inspiratie prototipul prezentat in 2007, la Salonul Auto de la Seul, modelul de serie surprinde spiritul conceptului original, ilustrand in acelasi timp noua viziune Hyundai pentru anul 2011.

Veloster se diferentiaza de coupe-urile traditionale prin configuratia sa unica cu trei usi, care include o usa spate pe partea pasagerului, devenind astfel mai practic si mai usor de utilizat, asigurand un acces sigur si simplu la interior. Manerul exterior al portierei, aflat intr-o pozitie mascata, asigura pastrarea designului atragator de coupe.

Profilul dinamic al autovehiculului a fost inspirat de limbajul de design Hyundai cu „forme sculpturale fluide”. Grila frontala hexagonala, caracteristica pentru Hyundai, detaliile prizelor de aer de pe capota, arcurile rotilor cu forma atletica si farurile ample ii asigura o forma impunatoare in zona frontala si laterala. In zona din spate, hayonul din sticla cu aspect distinctiv si evacuarea montata central completeaza infatisarea sportiva.

Modelul Veloster va fi disponibil in combinatie cu cea mai recenta tehnologie Hyundai pentru sisteme de propulsie, incluzand prima transmisie Hyundai cu 6 trepte si dublu ambreiaj. Echipat cu un nou motor eficient Hyundai GDI, pe benzina, de 1,6 litri in 4 cilindri, Veloster este un coupe fara compromisuri, oferind o senzatie sport placuta in combinatie cu un consum redus de combustibil si un nivel scazut de emisii de CO2.

Mai multe informatii referitoare la Veloster, inclusiv despre sistemul de propulsie si specificatiile pentru piata locala, vor fi disponibile odata cu premiera sa europeana – in cadrul Salonului de la Geneva, din martie.

Distribuie acest articol!