Cel mai eficient Porsche din toate timpurile
17.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Cu un consum mediu de 6,8 litri/100 km si emisii de CO2 de 159 g/km (cea mai mica valoare din segmentul sportivelor de lux cu 4 usi), noul Panamera S Hybrid este cel mai eficient Porsche din toate timpurile. Cel mai nou sosit in familia Panamera foloseste aceeasi solutie de propulsie ca in cazul noului Cayenne hibrid.

Motorul V6 supraalimentat de 3,0 litri si 333 CP, de origine Audi, este secondat de un agregat electric de 47 CP, astfel ca puterea totala ajunge pana la 380 CP. Fiecare motor este capabil sa propulseze singur masina, iar cel electric poate opera si ca generator sau starter. Motorul electric este alimentat de o baterie NiMh incarcata cu energia recuperata in timpul franarii. Puterea este transmisa pe puntea spate prin intermediul unei cutii Tiptronic S in opt trepte.

Porsche anunta pentru Panamera S Hybrid o acceleratie standard (0-100 km/ora) in 6,0 secunde si o viteza de top de 270 km/ora. In modul strict electric, autonomia este sub 2 km, cu o viteza maxima de 85 km/ora.

Dotarea standard include suspensia adaptiva pe aer si amortizoarele cu sistem PASM. Soferul are la dispozitie un display special pe care sunt afisate informatiile referitoare la functionarea sistemului hibrid. In Europa, comercializarea va demara in vara. Pretul anuntat pentru Germania este de circa 106.200 euro (cu TVA si taxele specifice tarii incluse).

Distribuie acest articol!