De Tomaso se intoarce
21.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Aflata in lichidare din 2004, De Tomaso, candva una dintre cele mai spectaculoase marci de automobile din Europa, incearca sa revina la viata. Preluata in 2009 de Gian Mario Rossignolo, compania a prezentat zilele trecute, intr-un cadru restrans, noul concept SLC. Primele imagini cu acest prototip provin, asadar, de la prezentarea privata organizata la Palazzo Chigi din Roma, insa premiera oficiala este asteptata pentru luna martie, in cadrul Salonului de la Geneva.

Fost responsabil pe partea de marketing la FIAT, Rossignolo spera sa relanseze De Tomaso cu acest crossover desenat de Pininfarina si foarte apropiat ca arhitectura de BMW Seria 5 GT. De altfel, compania isi defineste noul model drept un crossover sportiv de lux. Intrarea in productie este programata pentru anul viitor, cadenta anuala urmand sa fie de circa 3.000 de unitati.

De Tomaso SLC dispune de patru roti motrice si trei versiuni de propulsie (de origine inca necunoscuta): V6 pe benzina de 300 CP, V8 pe benzina de 530 CP si V6 diesel de 250 CP. Utilizarea aluminiului a permis scaderea cu nu mai putin de 250 kg in greutate totala. Nu se cunosc inca dotarile acestei limuzine, insa pretul de plecare vehiculat in prezent, de 85.000 de euro, o situeaza sub principalul concurent, BMW Seria 5 GT.

Foto: autoblog.it

Distribuie acest articol!