Formula 1: S-a incheiat a doua sesiune de teste
15.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Cea de-a doua sesiune oficiala de teste din Formula 1 s-a incheiat duminica, la Jerez, in Spania. De-a lungul celor patru zile s-au inregistrat temperaturi variate, insa a plouat doar in ultimele zece minute din ziua finala, ceea ce a facut ca echipele sa se concetreze asupra testelor cu anvelopele de uscat.

Tinand cont ca o parte dintre echipe a facut la Jerez primele teste cu noile masini, ca unii dintre piloti au rulat aici pentru prima data, anul acesta, si ca multe dintre echipe si-au concetrat atentia asupra modificarilor din noul regulament tehnic, testarea pneurilor s-a facut cu precadere in ultimele doua zile din totalul de patru petrecute de echipe in sudul Spaniei.

Circuitului de la Jerez, caracterizat de o mare varietate de viraje de viteza medie si mare, a determinat echipele sa nu foloseasaca foarte mult pneurile supersoft, cu o compozitie foarte moale, ci, in principal, pneurile soft, medium si hard (compozitie moale, medie, dura). Multe echipe au incercat sa parcurga mai multe tururi cu acelasi set de pneuri, simuland chiar, in premiera, si conditii de cursa, pe masura ce si-au diversificat programul de dezvoltare si testare.

Toate cele  12 echipe de Formula 1 vor participa la ultima sesiunea oficiala de teste din Europa, programata la Barcelona, pe Circuit de Catalunya. Spre deosebire de Jerez, acest circuit este unul extrem de familiar pentru toate echipele, fiind gazda Marelui Premiu al Spaniei, dar si unul folosit foarte des pentru teste. Pirelli va aduce aici versiuni modificate ale pneurilor supersoft si soft, ca raspuns la informatiile primite din partea echipelor dupa prima sesiune oficiala de teste.

Distribuie acest articol!