In curand la Audi: A1 Sportback si Q1
02.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Versiunea cu 5 usi a mezinei de la Audi se va asambla la uzina din Belgia, unde se fabrica si A1 cu 3 usi, si va fi dezvoltata pe baza conceptului A1 Sportback (foto). Isi va face aparitia pe piata abia in cursul anului viitor, iar varianta quattro va fi lansata in 2013.

Viitorul Audi A1 Sportback va concura cu modelele de mici dimensiuni din categoria premium, precum Alfa Romeo MiTo sau Citroen DS3. Constructorul din Ingolstadt nu are in plan modele mai mici decat A1, astfel ca noua generatie VW Lupo (Up!), prevazuta sa-si faca aparitia pana la finalul anului, nu va avea declinari decat la Skoda si SEAT. In schimb, se vorbeste tot mai mult despre un posibil SUV sau crossover Audi de mici dimensiuni.

Ipoteticul Audi Q1, conform celor de la Automotive News, care il citeaza pe Rupert Stadler, CEO Audi, ar putea fi ceva in genul Nissan Juke. In mod cert, nu va fi lansat inainte ca A1 quattro sa-si fi facut aparitia, in 2013.

Trebuie precizat ca, deocamdata, nu a fost luata nicio decizie in ceea ce priveste Q1, dar ca Stadler afirma despre gama Q ca are inca potential, ceea ce lasa sa se inteleaga ca ea urmeaza sa fie marita. Audi are in prezent 37 de variante de modele si tinteste sa ajunga la 42 pana in 2015, cand are ca obiectiv depasirea BMW, ca volume de vanzari.

Distribuie acest articol!