Jaguar B99, un concept prezentat de Bertone
21.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Acest studiu de design realizat de Bertone se numeste B99, pentru a marca a 99-a aniversare a celebrei case de design. Este un sedan desenat in stilul consacrat Jaguar, care ne duce cu gandul la clasicul Jaguar XJ.

De remarcat stilul de deschidere a usilor, cu balamalele portierelor spate montate in partea posterioara, o solutie tehnica extrem de rar adoptata la un automobil de serie. Dar tocmai acest amanunt constituie sclipirea de geniu automobilului desenat de Bertone: desi vorbim despre un sedan (4 usi), profilul este cel al unui coupe (2 usi)!

Liniile orizontale dau impresia de limuzina destul lunga, insa realitatea este, din nou, alta: B99 masoara doar 4,5 m lungime si are inaltimea de 1,35 m. Montantul A extrem de subtire si reluarea, la spate, a formei ovale de la calandru sunt alte elemente care surprind la acest concept.

B99 dispune de o propulsie hibrida si isi va face debutul oficial luna viitoare, la Salonul de la Geneva. Privind in perspectiva, prototipul ar putea prefigura un nou sedan sportiv, inlocuitor al lui X-Type, care ar putea prelua rolul de model de intrare in gama Jaguar.

Distribuie acest articol!