Maserati GranCabrio Sport
22.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Maserati planuieste sa ridice spectaculosul GranCabrio la un nou nivel de performanta si manevrabilitate, prezentand versiunea Sport. Conceput pentru a se alatura modelelor sport deja consacrate, GranTurismo S si Quattroporte Sport GT S, noul GranCabrio Sport este dotat cu o versiune mai puternica cu 10 CP si mai eficienta a motorului V8 de 4,7 litri, cu o cutie de viteze ZF cu transmisie automata in 6 trepte. Cu acest motor , decapotabila dispune de 450 CP si 510 Nm si atinge o viteza maxima de 285 km/ora.

Softul MC Auto Shift, ce echipeaza transmisia in 6 trepte a noului GranCabrio Sport, este menit sa optimizeze timpii de reactie ai cutiei de viteze. Acesta a fost dezvoltat special pentru modelul GranCabrio Sport si are la origine  transmisia de pe Quattroporte Sport GT S. Manevrabilitatea nu a fost neglijata, aceasta fiind imbunatatita atat prin adaptarea discurilor de frana cat si prin upgradarea sistemul Skyhook active suspension, pentru un comportament sportiv.

In ceea ce priveste designul exterior, Maserati GranCabrio Sport este caracterizat de un aspect mai dinamic, mai sportiv. La prima vedere, partea frontala este cea care atrage atentia prin grila neagra, tridentul cu acente rosii si farurile negre cu contur alb.

O data cu lansarea noului GranCabrio, Maserati prezinta si o noua culoare pentru exterior: Rosso Trionfale, inspirata de rosul traditional italian, folosit pe modelele Maserati de competitie in anii 50; in 1957, Juan Manuel Fangio a castigat cel de-al cincilea sau titlu mondial in Formula 1, la volanul unui Maserati 250F rosu.

Noul Maserati GranCabrio va fi prezentat oficial la Salonul de la Geneva si va fi disponibil incepand cu vara anului 2011.

Distribuie acest articol!