Robert Kubica, ranit grav intr-un raliu
07.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Pilotul de Formula 1 Robert Kubica a suferit un grav accident in weekend, in timpul Raliului Ronde di Andora. De aceasta data, situatia sa este mult mai grava decat la precedentul accident suferit de polonez, in Marele Premiu al Canadei din 2007.

Pilotul de la Lotus Renault GP a luat startul in raliu la volanul unei Skoda Fabia S2000 si chiar in prima proba speciala a pierdut controlul masinii, incident soldat cu o violenta iesire in decor. Din nefericire, o glisiera de securitate a intrat in habitaclu, iar Kubica a suferit multiple fracturi de membre.

Mana dreapta a pilotului a fost extrem de grav afectata la nivelul osului, tendoanelor si muschilor. Initial s-a crezut ca va fi necesara amputarea mainii, insa medicii au reusit sa-i salveze bratul, dupa o operatie care a durat sapte ore. Medicii au declarat ca rezultatul operatiei este incurajator, bratul fiind corect revascularizat. Ramane insa de vazut in ce masura polonezul isi va recupera mobilitatea mainii, medicii fiind rezervati in aceasta privinta.

In varianta cea mai optimista, recuperarea pilotului va dura circa un an. In aceste conditii, team-ul Lotus Renault GP a ramas fara principalul pilot pentru sezonul 2011. Inlocuitorul lui Kubica ar putea fi ales, cel mai probabil, dintre Bruno Senna si Romain Grosjean.

Distribuie acest articol!