Rocketman - MINI cel mai mini
23.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Va puteti imagina un MINI mai… mic decat clasicul model britanic? De ce nu?! Cu un design general care evoca primul Mini, in stilul Union Jack, conceptul Rocketman ne dezvaluie tocmai o astfel de citadina, redusa la minimum.

Fiind un show car, este supradotat cu tehnologie de avangarda – facilitati de integrare a unui smartphone, fibra de carbon si un joystick pe consola centrala. Dar principala atractie a noului Rocketman, lung de doar 3,419 m, o reprezinta solutia constructiva, care pare sa prefigureze un viitor super-MINI de serie.

Prevazut pentru doi pasageri, Rocketman poate lua la bord si trei sau chiar patru oameni, gratie scaunelor spate rabatabile, care pot transforma portbagajul in doua locuri pentru pasageri. O interesanta solutie de prelungire a spatiului pentru bagaje in afara caroseriei poate rezolva, la nevoie, problema bagajelor suplimentare. In fine, deschiderea speciala a celor doua portiere inlesneste accesul in masina.

Asadar, un amestec intre solutiile inovatoare si intoarcerea la originile MINI. Pentru moment, constructorul nu a furnizat detalii despre motorizare, rezumandu-se la a anunta un consum mediu de doar 3 litri/100 km.

Distribuie acest articol!