Rolls-Royce 102 EX Concept, un Phantom electric
22.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Daca si cei de la Rolls-Royce au devenit preocupati de propulsia electrica, este clar ca aceasta tendinta este cat se poate de puternica si are toate sansele sa reprezinte urmatorul pas important in evolutia automobilului! Cel mai nou concept Rolls-Royce se numeste 102 EX si va fi prezentat la Salonul de la Geneva. La origine este un Phantom, a carui mare noutate o constituie propulsia 100% electrica.

Marca emblematica pentru luxul pe patru roti si pentru traditia britanica in materie de limuzine pare destul de atrasa de tehnologia de ultima ora a mileniului trei. Deocamdata, 102 EX are doar rolul de a afla reactiile clientilor potentiali. De altfel, dupa prezentarea de la Geneva, 102 EX va porni intr-un turneu mondial, avand acelasi scop, de a sonda opinia clientilor.

Rolls-Royce are reputatia unui constructor ale carui modele impresioneaza si prin silentiozitate, astfel ca solutia electrica ar fi foarte potrivita pentru viitoarele modele. Dar oare clientii vor agrea o astfel de schimbare sau vor ramane fideli tehnologiei traditionale? Tocmai la aceasta intrebare ar trebui sa dea un raspuns conceptul 102 EX. Altfel spus, cei de la Rolls-Royce doresc sa stie daca solutia alternativa de motorizare este compatibila cu spiritul legendarei marci.

Distribuie acest articol!