Skoda Joyster, un coupe derivat din VW Scirocco?
09.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Cu planuri mari pe termen mediu, interval in care tinteste dublarea productiei, Skoda incearca sa-si diversifice gama, beneficiind, desigur, de platformele tehnice de la Volkswagen. Printre proiectele de viitor se numara si Joyster, despre care presa auto europeana sustine ca a primit unda verde si va fi un coupe de mici dimensiuni, cel mai ieftin model din gama Skoda. Platforma tehnica va fi preluata de la viitorul Volkswagen Up! / Lupo.

Ca noul model citadin de la VW va avea o versiune sub sigla Skoda este aproape o certitudine. Intrebarea momentului este daca versiunea Up! de la Skoda se va numi Joyster sau sub aceasta denumire se va lansa, de fapt, un alt model. Si asta pentru ca ipoteza de mai sus este contrazisa acum de Auto Express, altfel una dintre cele mai bine informate publicatii de profil.

Revista britanica sustine, in editia sa online, cum ca Joyster va fi un coupe sportiv, derivat din noua generatie Volkswagen Scirocco! Auto Express publica si doua imagini ipotetice ale viitorului Joyster, care ar urma sa fie prezentat, intr-o prima varianta, pana la finele acestui an. Micul coupe de la Skoda ar urma sa beneficieze de motorizari pe benzina si diesel (2.0 TDI), iar versiunea de top RS, programata sa apara la un an dupa lansarea modelului, va avea un motor turbo pe benzina, de 210 CP.

Foto: Auto Express

Distribuie acest articol!