Alfa Romeo 4C, in avanpremiera la Geneva
01.03.2011
        
Distribuie acest articol!   

Un nou concept Alfa Romeo a debutat anul acesta la Salonul Auto de la Geneva. Alfa Romeo 4C este un supercar compact proiectat dupa formula clasica a unui coupe italian veritabil: tractiune spate, doua locuri, motor in pozitie centrala, 4 metri lungime, ampatament sub 2,4 metri si un spirit sportiv pe care numai Alfa Romeo il poate defini cu atata acuratete.

Inspirat din designul a doua dintre cele mai spectaculoase modele Alfa Romeo, 8C Competizione si 8C Spider, 4C va dispune si de o serie de materiale si caracteristici tehnice specifice cum ar fi fibra de carbon si aluminiul, motorul turbo pe benzina de 1.750 cmc si peste 200 CP, cutia automata Alfa TCT cu dublu ambreiaj, selectorul Alfa DNA.

Toate aceste specificatii ii vor asigura o agilitate greu de egalat si un comportament dinamic cu adevarat spectaculos: acceleratie 0-100 km/ora in mai putin de 5 secunde si viteza maxima de peste 250 km/ora.

Gratie greutatii sub 850 kg si distributiei maselor 40% fata – 60% spate, 4C calca practic pe urmele masinilor de curse Alfa Romeo, folosind insa aceste argumente in traficul de zi cu zi. Desi prezentata la Geneva sub titulatura de concept, 4C va intra in productie in cursul anului 2012 si va deveni parte din oferta Alfa Romeo intr-un viitor cat mai apropiat.

Distribuie acest articol!