Audi Q6, pe urmele lui BMW X6?
19.03.2011
        
Distribuie acest articol!   

Daca alura modelului BMW X6 si notiunea de Sports Activity Coupe vi s-au parut neinspirate, aflati ca ne-am inselat impreuna: X6 are mare succes! Atat de mare, incat BMW vrea sa-l repete si in alte segmente de piata, iar concurenta este preocupata sa preia din mers reteta bavarezilor.

In aceasta din urma categorie se incadreaza Audi, care ia in calcul lansarea unui crossover de dimensiuni mari si cu alura de coupe, care sa se incadreze in gama intre Q5 si Q7. Surse din interiorul companiei, citate de presa auto, sugereaza ca mecanica ar putea fi preluata de la noua platforma Volkswagen Touareg si Porsche Cayenne.

Daca stirea se va confirma, pentru Audi va fi intoarcerea la o idee in care n-a crezut deloc, cea de SUV coupe. O idee pe care, in schimb, rivala BMW a dezvoltat-o cu succes: vanzarile SAC-ului bavarez sunt de peste doua ori mai mari decat previziunile initiale, mai ales in China si SUA.

Primele indicii oficiale despre deocamdata ipoteticul Audi Q6 le-am putea avea la toamna, cu ocazia Salonului de la Frankfurt. Presa vorbeste deja despre un show-car denumit RS Q6, dotat cu un V8 turbo de 4,0 litri si transmisie quattro.

Distribuie acest articol!