Chevrolet Camaro isi face intrarea in Europa
03.03.2011
        
Distribuie acest articol!   

Chevrolet Camaro, in versiunile coupe si convertible, este expus in aceasta perioada la Salonul de la Geneva. Disponibil cu motor V8 cand va fi pus in vanzare la anumiti dealeri Chevrolet in septembrie, Camaro, cu silueta sa coborata, ramane fidel conceptului original, avand un design care reprezinta un omagiu adus istoriei sale legendare, fara a parea retro.

Sub capota, un motor V8 de 6,2 litri care dezvolta 432 CP si genereaza un cuplu de 569 Nm, ii confera noului Camaro un nivel de putere corespunzator aspectului. Daca este combinat cu o transmisie automata cu 6 trepte, acest motor dezvolta 405 CP si 556 Nm, fiind prevazut cu sistemul de reducere a consumului de carburant al GM, Active Fuel Management (gestionarea activa a consumului de carburant), care ii permite sa utilizeze doar 4 cilindri, atunci cand este incarcat usor.

Interiorul este caracterizat prin echilibrul atragator intre traditie si modernitate, cu detalii precum comenzile de mari dimensiuni, cu ornamente cromate, suprafetele cu luciu subtil si materialele textile premium. Sasiul este prevazut cu control electronic al stabilitatii (sistemul StabiliTrak al GM) si sistem de control al tractiunii, oferite amandoua ca echipamente standard, in timp ce un mod Sport reglabil este oferit pentru a asigura performante la rulare, de exemplu, pe circuitele de curse. Functia Launch Control asigura porniri de pe loc rapide si sigure, in timp de discurile ventilate de mari dimensiuni, cu etriere Brembo din aluminiu cu 4 pistoane, asigura performante de franare impresionante.

Camaro ofera o gama completa de functii de siguranta, inclusiv airbaguri frontale cu declansare in doua etape, airbaguri laterale pentru torace montate in scaunele din fata si airbaguri tip cortina pentru zona capului pentru scaunele din fata si din spate.

Distribuie acest articol!